Käytä sähköä, kun se on edullisinta...

...asumismukavuudesta tinkimättä...

...ja samalla luontoa säästäen!

CleBox Logo

Seuraa, säädä ja säästä – älykkäästi!

CleBox on sähköpääkeskuksen yhteyteen asennettava laite, joka säästää sähköä älykkäästi ja automaattisesti. CleBox ohjaa sähkölämmityselementtejä, kuten lämminvesivaraajaa sekä lattia-, katto- ja patterilämmitystä. Kulutus ohjataan automaattisesti vuorokauden edullisimmille tunneille. Ohjaus perustuu sähköpörssin tuntihintoihin, Ilmatieteen laitoksen sääennusteeseen ja asiakkaan mieltymysten mukaan asetettuihin rajoihin.

CleBox ei ohjaa pelkästään lämmitystä, vaan ohjauksen piiriin voidaan joustavasti lisätä mikä tahansa sähkölaite, jonka ohjaus voi säästää energiaa, lisätä asumismukavuutta tai turvallisuutta. Laitteella voi ohjata jopa kahtatoista lämmityskohdetta tai muuta sähkönkulutuspistettä.

Laitteen toimintoja voidaan ohjata langattomasti tabletilla, tietokoneella ja älypuhelimella.

Lue lisää tai tilaa heti!

Selvää säästöä!

Oululainen Pekka Kiuttu hankki CleBoxin ensimmäisten joukossa vuoden 2014 lopulla.​
Neljän vuoden aikana Pekan järjestelmä on säästänyt...

Sähkö-ikoni 100px
0 kWh

energiaa

Raha-ikoni 100px
0

rahaa

CO2-ikoni 100px
0 kg

CO2-päästöjä*

*) pohjautuu energiaviraston arvioon

Kuinka paljon CleBox voi säästää sinulle rahaa?

Esimerkki 1

200 m2 omakotitalo Oulussa

– varaava lattialämmitys
– CleBox otettu käyttöön 1/2015

VuosiKulutus (kWh)Hinta (€/v)*
2014 (ei CleBoxia)27 7262 784
2015 (CleBox)19 1391 691
2016 (CleBox)20 5511 873
2017 (CleBox)21 4181 971

Esimerkki 2

170 m2 omakotitalo Oulussa

– suora sähkölämmitys
– CleBox otettu käyttöön 5/2014

VuosiKulutus (kWh)Hinta (€/v)*
2013 (ei CleBoxia)26 8872 865
2015 (CleBox)25 1442 183
2016 (CleBox)25 3602 230
2017 (CleBox)22 9432 034

*) laskelma ei sisällä perusmaksuja, siirtomaksuna vertailussa 2018 OE-hinnat.

Laske itse omalle kohdallesi!

Tällä laskurilla voit katsoa, paljonko voisit säästää vuodessa rahaa sekä hiilidioksidipäästöjä käyttämällä CleBoxia. Rahallisessa säästössä on huomioitu perimämme palvelumaksu 70,80 €/vuosi. CO2-päästöjen laskennassa on käytetty Energiaviraston sähköntuotannon päästökerrointa vuodelta 2017.

Kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi ja painamalla Lähetä-painiketta syöttämäsi tiedot lähtevät meille. Laskemme ja lähetämme sinulle tarjouksen CleBoxista kahden työpäivän kuluessa.

Kirjoita tähän sähköpostiosoitteesi ja paina Lähetä, jos haluat tarjouksen CleBoxista.
Sähköpostiosoitteesi
Kirjoitathan sähköpostiosoitteesi oikein!
Kirjoitathan sähköpostiosoitteesi oikein!
Rakennuksen lämmitettävä pinta-ala
Kuinka paljon lämmitettävää pinta-alaa rakennuksessasi on?
Field is required!
Field is required!
Rakennuksen sähkönkulutus vuodessa
Kuinka paljon sähköä rakennuksesi kuluttaa vuodessa?
Field is required!
Field is required!
Arvioitu rahallinen säästö
0 €
Field is required!
Field is required!
Arvioitu hiilidioksidipäästöjen pieneneminen
0 kg CO2
Field is required!
Field is required!

Tingi hinnasta, älä mukavuudesta!

Lämpötilan laskeminen on tehokas tapa säästää lämmityskustannuksissa, mutta CleBoxin tuoma säästö ei perustu mukavuudesta tinkimiseen. Suurin säästö saadaan yksinkertaisesti hyödyntämällä kiinteistön varaavia ominaisuuksia ja ohjaamalla kulutusta niille vuorokauden tunneille, jotka ovat kaikkein edullisimpia.

CleBoxin asentamisen jälkeen energian kulutus tyypillisesti laskee, vaikka huonekohtaiset lämpötilarajat pidetään samalla tasolla kuin ennen. CleBox valvoo kiinteistön lämpötilaa, ennakoiden sääennusteen lämmityksen ajoituksessa. Kulutuksessa voidaan hyödyntää älykkäästi kaikkia vuorokauden halpoja tunteja ja jaksottaa lämmitys tapahtuvaksi useana eri ajankohtana. Näin huoneiden lämpötilat pysyvät tasaisempana läpi vuorokauden. Tasalämpöisyys vähentää vedon tunnetta, nostaa asumismukavuutta ja laskee kiinteistön lämmitystarpeen kokonaistasoa.

CleBox mahdollistaa myös aktiivisen ohjauksen ja säästöjen maksimoimisen. Asukas voi portaattomasti valita, haluaako hän painottaa mukavuutta vai säästöä. Mikäli hän päättää painottaa säästöä, lämmitykseen käytettävät tunnit valitaan hintaa painottaen, joustamalla lämpötilojen vaihteluvälillä ja pitämällä lämpötilat kuitenkin aina sallituissa rajoissa. Mukavuutta painotettaessa automatiikka huolehtii, että lämpötilavaihtelu minimoidaan, ja silti hyödynnetään aina vuorokauden halvimpia tunteja. Lisäksi asukas voi halutessaan laskea lämpötilaa kun ei ole kotona, saaden lisää säästöjä. Tuntuvia säästöjä voidaan saada jo muutaman asteen sisälämpötilan laskulla (nyrkkisääntö: yhden celsiusasteen lasku laskee lämmityskuluja noin viisi prosenttia). Lämpötilan laskun voi tehdä kätevästi etänä kotona/poissa-toiminnolla, jolloin automatiikka huolehtii lämpötilan laskusta noudattaen ennalta määritettyjä asiakaskohtaisia minimilämpötilarajoja.

Appi

Pienennä hiilijalanjälkeäsi!

CleBox siirtää kulutusta ruuhkahuipulta yön hiljaisille tunneille sekä vähentää energiankulutusta, ja näin pienentää sekä sähkölaskuasi että hiilijalanjälkeäsi merkittävästi.

Sähköverkon tasapaino säilyy kulutusta ja tuotantoa ohjaamalla. Myös kotitaloudet voivat osaltaan vaikuttaa tehon tarpeeseen jättämällä hetkellisesti käyttämättä sähköä. CleBox siirtää kulutusta automaattisesti huipputunneilta (jolloin sähkö on myös kalleinta) vähemmän kiireisille tunneille. Tällä on merkitystä etenkin kylminä ajanjaksoina, jolloin yksittäisessä kotitaloudessa menee eniten energiaa lämmittämiseen ja myös valtakunnan tasolla sähkönkulutus on huipussaan.

Sähköverkon näkökulmasta tämä kulutuksen siirto tasapainottaa sähköverkon toimintaa ja näin myös vähentää fossiilisia polttoaineita käyttävien huipputeholaitosten tarvetta.

Vieritä ylös