CleBox + pörssisähkö = selvää säästöä!

Mitä on pörssisähkö?

Pörssisähkö (spot-sopimus) on sähkösopimus, jolla saat vapauden valita, minkä hintaista sähköä kulutat. Pörssisähkö on halvinta saatavilla olevaa sähköenergiaa, mutta sen hinta vaihtelee tunti tunnilta. Maksat siis sähköstä aina markkinahinnan mukaan. Seuraavan vuorokauden tuntihinnat vahvistetaan aina edellisenä päivänä klo 14:00.

Pörssisähköä käytettäessä sähkönkulutuksen ajankohdalla on siis yhä suurempi merkitys myös yksityistalouksissa. Pörssisähkö sopii hyvin niille kuluttajille, jotka ovat valmiita seuraamaan hintoja ja pystyvät säätelemään sähkönkäyttöään.

Mistä pörssisähkön hinta muodostuu ja mistä sitä saa?

Pörssisähkön hinta muodostuu energiahinnasta ja energiayhtiön marginaalista. Tuntikohtainen sähköenergiahinta määräytyy pohjoismaisen sähköpörssin (Nord Pool Spot) ilmoittaman tuntihinnan mukaan. Siihen lisätään arvonlisävero ja välityspalkkio, jota kutsutaan marginaaliksi. Laskusi muodostuu siis tunneittain toteutuneen pörssihinnan ja sähkönkäyttösi perusteella.

Pörssisähkösopimuksia myyvät suomalaiset sähköyhtiöt kuten mm. Helsingin Energia, Kuopion Energia, Jyväskylän Energia jne. Kysymällä omalta sähkön toimittajalta selviää, tekevätkö he pörssisähkösopimuksia.

Sähkön hinta tänään

Nord Pool Spot -hinta (snt/kWh + alv 24 %). Alla kellonaika tunteina. Keskimääräistä kalliimpi hinta näkyy punaisella ja keskimääräistä edullisempi vihreällä.

Kuinka CleBox auttaa pörssisähkön hyödyntämisessä?

CleBox ohjaa automaattisesti sähkönkäyttösi edullisimmille tunneille, jolloin säästät sähkölaskussasi. Sähkönkäyttö optimoidaan markkinahinnan mukaan. CleBox siis kilpailuttaa sähkön puolestasi joka päivä. CleBox ei ole riippuvainen sähkön toimittajasta.

Sivustollamme käytetään evästeitä.
Lue rekisteri- ja tietosuojaselosteemme.

Vieritä ylös